Skip to content

Startweekend met maaltijd en hagenpreek
Het nieuwe seizoen starten we na de vakantieperiode op bijzondere locaties! Op zaterdag 2 september kunnen we elkaar informeel ontmoeten tijdens een gezamenlijke maaltijd bij de familie Labrie, Albert van ’t Hartweg 39 en op zondag 3 september wordt – bij droog weer – om 11.00 uur de startdienst gehouden in een steenoven op Hitland met een hagenpreek in de openlucht.
De gezamenlijke maaltijd begint om 17.00 uur met een drankje en het eten staat dan om 18.00 uur klaar. Verscheidene gemeenteleden hebben zich al aangemeld om gerechten te beiden. Wilt u meekoken? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Aanmelding voor de startmaaltijd kan via ditzelfde mailadres of via het opgaveformulier in Over en Weer.

Dit jaar herdenken we 500 jaar Reformatie. In ons land werden in die tijd door de protestanten ‘hagenpreken’ in de open lucht gehouden, omdat ze niet over de kerkgebouwen konden beschikken. Ook wij zijn in deze periode een beetje ‘ontheemd’, ook al kunnen we gastvrij onderdak verkrijgen bij de Hervormde Gemeente en de Katholieke Parochie. Daarom willen we voor één keer een hagenpreek in de openlucht houden. Echter bij regenachtig weer zullen we uitwijken naar het Hervormd Kerkelijk Centrum aan de Beijerinkstraat, waar de dienst dan om 12.00 uur begint. Op grond van de weersverwachting wordt in de week ervoor een besluit genomen over de definitieve locatie.