Skip to content

‘Kom naar voren’
500 jaar protestantisme
Op vrijdagavond 26 januari 2018 hebben we in de Ringvaartkerk verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda te gast met ‘Kom naar voren! 500 jaar protestantisme’. Hun optreden is onze bijdrage aan het programma voor ‘De week van gebed voor de eenheid van de christenen’ in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegelijk is deze voorstelling ook één van de activiteiten in het Lutherjaar.
‘Kom naar voren!’ is een afwisselende, muzikale voorstelling ter gelegenheid van de viering van 500 jaar protestantisme. Bekende en minder bekende helden en heldinnen van de Reformatie vertellen hun verhaal, aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd. In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen als Catharina van Bora, Christoffel Plantijn, Arminius en Menno Simons tot leven. Historisch verantwoord gaat spannend samen met een actuele spits.
Kees Posthumus en Juul Beerda hebben meerdere succesvolle voorstellingen met een theologische toets ten tonele gebracht. Bijvoorbeeld ‘Calvijn op bezoek’ en ‘List & bedrog, de Jacobverhalen’. Ook dit optreden belooft weer een bijzondere ervaring te worden.
Inloop vanaf 19.30 met koffie. Aanvang om 20.00 uur in de Ringvaartkerk.